Musaca de cartofi cu carne

de Alexandra Burz in Porc, 11 Oct 2013 | 5202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata
  • 1 kg cartofi
  • 4 oua
  • 250 ml smantana
  • sare si piper
  • 2 cepe
  • ulei

 

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne:

Se pun cartofii la fiert in coaja aproximativ o ora.

Cand sunt fierti se curata de coaja si se taie rondele.

Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei

Cand devine sticloasa se adauga carnea tocata

Se asezoneaza cu sare si piper

Se caleste pana cand carnea isi schimba culoarea si e pe sfert facuta

Intr-o cratita se aseaza un strat de rondele de cartofi, un strat de carne...si se repeta operatiunea pana se termina compozitia, astfel incat deasupra sa ramana un strat de cartofi

Ouale se bat ca la omleta cu un praf de sare si smantana

Se adauga in cratita peste restul compozititei.

Se da la cuptor pentru aproximativ 40-50 minute

Se serveste cu muraturi sau iaurt natural

 

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

optional se poate pune si putin cimbru, iar deasupra se poate rade cascaval

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne de porc